Keddtől változik a forgalmi rend az M3-as autópálya több szakaszán

Felújítási és átépítési munkák miatt az M3-as autópályán keddtől forgalmirend változásokra számítsanak az arra közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlemény szerint több mint két kilométeren újul meg az autópálya külső sávjának két szakasza a Budapest felé vezető oldalon: a 48-as és a 49-es kilométer között Aszód térségében, valamint az 59-es és 60-as kilométer között Hatvan környékén. Felújítják a Nyíregyháza felé vezető oldalon lévő ecsédi és horti pihenőhelyek átvezető útjait is. A munkára mintegy 260 millió forintot költenek, várhatóan október elejére készülnek el.

A kivitelezés ideje alatt szakaszosan 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és a külső sávon haladhat, a Budapest felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára. A Budapest felé vezető oldalon pedig csak a belső sávot lehet majd használni 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. A pihenőhelyeket a felújítási munkák idejére lezárják.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében.

kreszvaltozas.hu


Hasonló cikkek