Kegyetlen emberölés karácsonykor

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy 70 éves miskolci férfit öltek meg még tavaly karácsonykor.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság H. Béla 38 éves miskolci lakossal szemben. A gyanúsított 2018. december 26-án, a kora reggeli órákban bement a korábban megismert áldozatának lakásába. A férfi ekkor több tucatszor megszúrta a 70 éves sértettet, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A támadó ezt követően értékek után kutatott a lakásban, majd több mint százezer forintot zsákmányolva elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a nyomozók az ügyben indított eljárás eredményeként azonosították, majd Debrecenben elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves férfit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a 2019. január 2-án őrizetbe vett H. Bélával szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat 2019. december 3-án átadta az ügyészségnek.

police.hu


Hasonló cikkek