Kelendő lett a nemzeti raktárterület

Az állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő  (NIPÜF) csoport tatabányai ipari parkjában megkezdte egy 10 ezer négyzetméteres raktárcsarnok építését; a beruházás értéke hárommilliárd forint – közölte a társaság kedden az MTI-vel. Az épület kapacitásának egyharmadára már bérleti szerződést kötöttek.

A raktárcsarnok átadását 2022 márciusára tervezik, a még meglévő szabad terület további vállalkozásoknak nyújt raktározási lehetőséget. Kiss László, a NIPÜF vezérigazgatója a közleményben rámutatott, a mostani beruházás során előbérlettel még nem lekötött csarnokrészeket is építenek, tekintettel Komárom-Esztergom megye eddig is átlagon felül bővülő gazdaságára.

A NIPÜF Csoport 2018-ban a Tatabánya-Környe ipari parkban 63 hektáros területet vásárolt, majd több lépcsőben 26 hektár fejlesztési területet értékesített. Az Inpark Tatabánya szabad területén még több mint 170 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan épülhet.

A NIPÜF az iparipark-hálózat kialakítása során az ország számos stratégiai pontján, kiválóan megközelíthető helyszíneken végzett fejlesztéseket; a társaság ingatlanállománya csaknem 1000 hektárnyi területet foglal magában, a bérleti szerződés keretében hasznosított csarnokok területe pedig több mint 188 ezer négyzetméter.

Az országos ipari park koncepció egyes helyszíneken megvalósuló projektjeit a NIPÜF Zrt. vagy az általa létrehozott, 100 százalékos tulajdonában lévő, több mint 20 gazdasági társaság valósítja meg. A NIPÜF  konszolidált beszámolót nem tesz közzé, a nyilvánosan elérhető adatok szerint a Zrt. 2019-es árbevétele 2,3, milliárd forint volt, adózott eredménye 178,4 millió forintot tett ki. A NIPÜF Tatabánya Ipari Park Kft. nettó árbevétele ebben az időszakban meghaladta az 1,4 milliárd forintot, adózott nyeresége pedig az 576 millió forintot.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek