Képzési központ épül Domaszéken innen és túl

Korszerű, a 21. századi igényeknek megfelelő, vidéki értékeket hangsúlyozó képzési központot épít a Szeged-Belvárosi Plébánia közösségi háza, a Katolikus ház Domaszéken.

A projekt jól célzott támogatást nyújt egy negyvenórás vállalkozási alapismeretek, és egy harmincórás pályaorientációs és karriertervezéses képzés során.

Utóbbi pályakezdő fiataloknak szól, elsősorban középiskolásoknak, akik még nehezen tájékozódnak a munkaerő-piacon és nem tudják, hogyan gördítsék tovább pályájuk, karrierjük fonalát. Nekik adnak segítséget kiemelkedő szakemberek.

A vállalkozási alapismeretek képzést pedig azok vehetik igénybe, akik saját vállalkozást szeretnének indítani. A program során lehetőségük lesz sikeres vállalkozókkal is találkozni.

A kezdeményezésnek pedig van még egy különlegessége, hiszen a beruházás az Interreg V-A Románia-Magyarország Programban meghirdetett „Határon átnyúló képzési központok” keretein belül valósul meg.

A pályázat jóvoltából két, 21. századi elvárásoknak megfelelő, jól felszerelt képzési központ épül: egyik a Temes megyei Zolton, a másik pedig itt, Csongrád-Csanád megyében, Domaszéken. A csodálatos vidéki környezetben épülő központok a képzéseken túl szállás-, étkezési és egyéb kikapcsolódási lehetőséget is biztosítanak majd – írja a moranettv.hu.

A képzésekkel és központokkal szemléletformálást szeretnének végrehajtani, felhívni a figyelmet társadalmi problémákra, és megoldást keresni rájuk. Emellett az is fontos, hogy az intézmények közösségi programoknak is helyet adnak, ahol akár társadalmi helyzettől függetlenül együtt lehetnek az emberek.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek