Kéregetőnek nézték a kerekesszékes színészt – Fenyvesi Zoltán azt is elárulta, hogy mindenképpen szeretne saját családot

Gyermekkora óta kerekesszékben ül, de semmi más nem különbözteti meg a vele egykorú társaitól. Fenyvesi Zoltán, a Tiszta szívvel című film 24 éves főszereplője őszintén beszélt a mindennapjairól, a családalapításról, és arról is, milyen érzés, amikor valaki azt hiszi, hogy kéreget.

fenyvesi-zoli_2-002

Tabuk nélkül válaszolt Lovász László műsorvezető kérdéseire Fenyvesi Zoltán a VIASAT3 Lakástalkshow című műsorában ma este. A 24 éves kerekesszékes színész az adásban elárulta, édesanyjának köszönheti, hogy ilyen önálló lett, amiért a mai napig nagyon hálás neki.

„Édesanyámat sok támadás érte, azt gondolták, hogy nem támogatja eléggé sérült gyermekét. Én viszont hálás vagyok neki, hogy önálló lettem, és emellett mindig ott volt, mint védőháló” – tette hozzá a színész.

fenyvesi-zoli_3-002

Fenyvesi Zoltán azt is elmondta, az embereknek rengeteg kérdése van a kerekesszékesekhez, amit nem mernek feltenni. Sajnos azonban az is előfordul, hogy udvariatlanul viselkednek.

„A filmben van egy rész, amikor a Bazilikánál pénzt akarnak adni Zolikának, a karakteremnek. Velem az életben nagyon sokszor előfordult” – mesélte.

A fiatal színész eleinte még nehezen kezelte az ilyen helyzeteket, de ma már tisztában van vele, hogy semmit nem tehet ellene.

„Az emberek azt gondolják, hogy azért, mert kerekesszékben vagyok, kéregetek. Mindig úgy kezdtem, hogy nem szeretném elfogadni a pénzt, de utána a kezedbe nyomják. Mindig mondják, hogy „fogadja el, fiatalember”. Egy idő után már úgy vagy ezzel, hogy úgysem tudsz mit csinálni. Kaptam sütit is már idős nénitől, de jön a Jehova tanúin keresztül mindenki, hogy Isten meggyógyít és lábra állít, és hogy ez csak ideiglenes, ki kell próbálni, meg kell élni” – tette hozzá.

Fenyvesi Zoli a műsorban a családalapítással kapcsolatos kérdéseket is megválaszolta. Nem titkolta, hogy egy napon nagyon szeretne majd saját családot, de egyelőre orvosi vizsgálatok szükségesek, hogy kiderüljön, erre lesz-e valaha lehetősége.

Lakástalkshow – minden héten hétfőtől csütörtökig késő este a VIASAT3-on.

 


Hasonló cikkek