Kerékpáros és autós verekedett össze a Balatonnál – rendőrségi ügy lett belőle

Úgy látszik a balatoni nyaralás közben is sikerül indulatosan viselkedni az utakon. Összeakaszkodott egy bringás és egy autós.

A Marcali Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy eldurvult közlekedési konfliktust követően bántalmazott egy másik férfit Balatonmáriafürdőn. A 26 éves vádlott 2021 júliusában az úttesten a kijelölt kerékpársávon biciklizett, azonban rendkívül indulatossá vált, amikor úgy ítélte meg, hogy egy vele azonos irányba tartó autó túl közel haladt el mellette. Mivel a jelentős forgalom miatt az autók is csak lépésben haladtak, a vádlott nem sokkal később utolérte a másik férfit, akinek a középső ujja felmutatásával fejezte ki nemtetszését a megelőzésével kapcsolatban.

Erre válaszul az autós – a kuplungot benyomva, és továbbra is lassan haladva – gázfröccsöket adott, mire a vádlott megállt, majd a sofőrt a lehúzott ablakon keresztül arcon ütötte. A bántalmazott férfi ezt követően kiszállt az autójából, és – abból a célból, hogy számon kérje a történteket – szitkozódva a vádlott felé indult, azonban ez alkalommal az úttestre esett, miután a vádlott ismételten megütötte. A bántalmazással a vádlott ezt követően felhagyott, őt végül a helyszínre érkető járőrök a Marcali Rendőrkapitányságra előállították.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

A fotó illusztráció!

kreszvaltozas.hu/hirek


Hasonló cikkek