Kerékpárosok miatt bénul meg Budapest szombaton

Az “I Bike Budapest” kerékpáros felvonulás miatt közlekedési változások lesznek ma délután a fővárosban.

    A résztvevők várhatóan 13 órától gyülekeznek a Margit híd budai hídfőjénél, a budai alsó rakparton.
A felvonulás a budai alsó rakpart-Műegyetem rakpart-Goldman György tér-Petőfi híd északi oldal-Közraktár utca-pesti alsó rakpart-Széchenyi István tér-József Attila utca-Andrássy út-Bajza utca-Damjanich utca-Dvorák sétány-Zichy Mihály út-Városliget, Napozórét útvonalon zajlik majd.

Az érintett útszakaszokat lezárják a gépjárműfogalom elől, de a keresztirányú forgalom áthaladását szakaszosan biztosítják. A Petőfi hídon a déli oldalon, valamint a villamosvágányokon biztosított lesz az átjutás a gépjárművek és a villamosok számára a Duna két oldala között.

A menet elhaladásának idején a keresztirányú forgalmat időszakosan korlátozzák majd, így az érintett járatok (az M3-as metrópótló, a 2-es, a 2M, a 4-es és a 6-os villamos, a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös, a 178-as, a 212-es és 230-as busz, a 70-es, a 72M, a 73M, a 75-ös, a 76-os és a 78-as troli) hosszabb menetidővel közlednek.
A Budapesti Közlekedési Központ a korlátozások idején a kisföldalatti, valamint az 2-es és a 4-es metró használatát javasolta.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Hasonló cikkek