Keresik Európa legszebb adventi villamosát

Negyedik alkalommal hirdette meg az MHD86 nevű cseh portál a nemzetközi versenyét. Idén 11 ország 24 villamosa verseng az Európa legszebb adventi villamosa címért.

Voksolni lehet többek közt Amsterdam, Basel, Bratislava, Graz, Halle, Hannover, Hirosima, Krakkó, Nizsnyij Novgorod, Prága, Plzeň ünnepi járatára, Magyarországot pedig három város: Budapest, Szeged, Miskolc adventi szerelvénye képviseli.

Miskolc 2020-as Adventi villamosának belseje (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

A tavalyi megmérettetés miskolci győzelemmel zárult: az olvasók szavazatai alapján 2019-ben a mézeskalács házikó kapta meg az Európa legszebb adventi villamosa címet. Idén a koronavírus megjelenése miatt felvetődött az ötlet, hogy most adventi villamos nélkül teljenek az ünnepek a borsodi megyeszékhelyen. A helyi önkormányzat szerette volna megtudni a miskolciak véleményét, ezért szavazást indított. Öt nap alatt, több mint 14 ezren válaszoltak arra a kérdésre, hogy kiguruljon-e a remizből a bájos mézeskalács házikó. A szavazók 76,2 százaléka mondott igent az ünnepi szerelvényre, ami külsőleg nem változott, belülről azonban megújult. Az idei dekorációban az édességeké a főszerep: cukornyalóka, habcukorka, torta, bonbon és mindenféle csokoládé díszíti az adventi járatot.

Miskolc adventi villamosa kívülről (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

2021.január 6-ig közlekedik majd a miskolci Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között. A villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik. A jármű karácsonykor sem pihent, december 25-én és 26-án a vasárnapi menetrend szerint lehetett rajta utazni.

Itt lehet szavazni valamennyi magyar szerelvényre! A linken elérhető posztban az oldal alján be kell  jelölni annak a városnak a nevét, amely villamosára az olvasó voksolni akar, majd a „Hlasujte” gombra kattintva tudja véglegesíteni a szavazatot.

Gombóc Artúr is utazik az idei miskolci villamoson (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek