Keresik Európa legszebb adventi villamosát

 

Vona Ildikó

 

 

 

Ismét meghirdette versenyét az MHD86 nevű cseh portál.

Az Európa legszebb adventi villamosa címért nyolc ország – Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Magyarország, Németország és Hollandia – tizenhét szerelvénye verseng.

Kívülről a miskolci Tatra 202-es ünnepi járat (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Idén Budapest, Miskolc és Szeged adventi villamosa méri össze szépségét olyan városokéval, mint (többek közt) Amsterdam, München, Nürnberg, Bázel, Graz, Pozsony, Prága, Poznań. A cseh honlapon leadott szavazatok alapján jelenleg Miskolc adventi villamosa áll az első helyen, megszerezve – péntek estig – a voksok 44 %-át, megelőzve ezzel Pilsen ünnepi szerelvényét.

Kandalló a miskolci adventi villamoson (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Miskolc kívül-belül díszbe öltöztetett villamosa advent első vasárnapján indult el, és immár szokássá vált, hogy évről-évre megújulva, egy téma köré csoportosuló látványelemekkel feldíszítve kerül a sínekre. Tavaly elvarázsolt kastély volt a tematika, idén csodás jégpalota fogadja az utasokat.

Még a rénszarvas is villamossal jár (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

A Tatra 202-es járat külsejét több héten át kézzel festették, az ünnepi hangulatot pedig a külső világítás, több száz méternyi fényfüzér teszi teljessé. Belül az ezüst és a fehér színek dominálnak;

“van látványkandalló, kanapé, feldíszített fenyőfa, és a kedves mesefigurák sem hiányozhatnak.

A hangszórókból folyamatosan karácsonyi dalok szólnak, de néha énekesekkel is találkozhatunk, akik megörvendeztetik az utasokat egy kis koncerttel. A villamos 2019. január 6-ig közlekedik Miskolcon a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között.

Gyerekek a mozgó jégpalota karácsonyfájánál (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Januárban várható eredményhirdetés az Európa legszebb adventi villamosa címért zajló versenyben. A feldíszített szerelvényeket az mhd86.cz honlapon lehet megtekinteni.

Fehér díszekkel kíván boldog karácsonyt Miskolc adventi villamosa  (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek