Késelés egy karácsonyi céges rendezvényen

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal negyvenkilenc éves, budapesti férfival szemben, aki még tavaly decemberben egy rendezvényt követően késsel szúrta meg egy kollégáját.

A vádirat szerint 2018. december 21-én, egy csepeli szálló étkezőhelyiségében céges karácsonyi rendezvényt tartottak, ahol a résztvevők ittas állapotba kerültek. Ehhez az ünneplő társasághoz csatlakozott a szállón lakó vádlott is, aki két kollégájának – köztük a későbbi sértettnek – szexuális ajánlatot tett, azonban mindkettő kolléga azt elutasította.

A rendezvény után a társaság egyes tagjai – így a sértett és a vádlott is – egy szobában folytatták a szórakozást, amikor az elutasítottság miatti haragjában a vádlott meglökte a sértettet és az ugyanazon a szinten lévő saját szobájába ment.

Ekkor a sértett követni kezdte őt, hogy számon kérje, de a vádlott becsapta előtte az ajtót, mire a sértett abba belerúgott és a vádlottat szidni kezdte. Erre a vádlott egy húsz centiméter pengéjű kést vett magához, kiment a szobából és a folyosón kétszer a sértett mellkasa felé szúrt, melyek közül az elsőt a sértett hátralépve kivédte, de a második szúrás a mellkasába hatolt és az életveszélyes sérülést eredményezett.

Az áldozat a szúrástól elesett és beverte a fejét, majd megpróbált elmenekülni, de a sérüléstől elgyengülve a lépcsőházban leült. Ekkor az épületből a vádlott már menekülni próbált, miközben elhaladt a folyosón ülő sértett mellett is és eközben a kezében lévő üvegből folyadékkal leöntötte a sértettet.

A vérző áldozatot a többi kollégája találta meg, akik értesítették a mentőket és a rendőrséget, míg addig a segélyhívó útmutatásai alapján újraélesztették őt. A sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövetővel szemben a Fővárosi Törvényszéken, aki letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek