Későn vette észre az előtte álló autót

Avatar

A 27 éves férfi későn vette észre az előtte álló autót. A hajdú-bihari rendőrök befejezték a halálos baleset körülményeinek vizsgálatát.

Egy férfi közlekedett teherautójával 2019. július 12-én 14 óra körül a 33-as számú főúton Hortobágy felől Debrecen irányába, amikor figyelmetlensége miatt későn vette észre, hogy előtte egy műszaki hibás kamion miatt megállt egy személyautó. A 27 éves férfi fékezett, azonban már nem tudta elkerülni a balesetet, és belecsapódott a gépkocsiba, amit nekitolt az előtte álló kamionnak. A személyautó az ütközés után kigyulladt, a lángokat az arra járó járművezetők, valamint a két kamion vezetője oltotta el. A kocsi sofőrjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére a nő életét vesztette.

A rendőrök az eset körülményeinek vizsgálatába kezdtek, majd gyanúsítottként hallgatták ki a kamion vezetőjét, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért. A derecskei lakossal szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

police.hu


Hasonló cikkek