Készül a Sötét anyag sorozat

Blake Crouch az Instagram oldalán tett közzé egy képet, mely szerint elkészült a Sötét anyag sorozat teljes forgatókönyvével.

Az Apple TV+-ra érkezik valamikor jövőre a Sötét anyag sorozat, amely Blake Crouch bestsellerének az adaptációja. A széria elkészültében maga a szerző is nagy mértékben részt vett, nem csak a készülő produkció showrunnereként tevékenykedett, hanem ő írta hozzá a forgatókönyvet is. A kiposztolt kép alapján a sorozat kilenc epizódból fog állni, a forgatókönyv pedig elérte az 551 oldalnyi terjedelmet.

A Sötét anyag főszereplője Jason Dessen, akit leütnek, majd elrabolnak, hogy aztán nem sokkal később egy olyan világban ébredjen föl, amely látszólag ugyanolyan, mint az övé, csak éppen itt sohasem házasodott meg és a fia sem született meg. Őrült hajsza veszi kezdetét, hogy Jason visszaszerezze régi életét és családját.

A regényből készülő sorozat főszereplője Joel Edgerton lesz, mellé csatlakozott nem olyan régen Jennifer Connelly. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy valamikor jövőre kerül föl az Apple TV+ kínálatába, illetve idén ősszel lehet számítani egy előzetesre belőle.

Forrás: Agave Könyvek Facebook oldal


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek