Készül az Indiana Jones 5. része

Újabb rész készül az Indiana Jones filmekhez, melyben a főszereplő ismét az immáron 80 éves Harrison Ford lesz.

A filmsorozat első része 1981-ben került a mozikba, és régészprofesszor, Indiana Jones karaktere sok mindenki kedvence lett. A siker után nem is kellett sokat várni a folytatásra, Az Indiana Jones és a végzet temploma 1984-ben, míg az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag 1989-ben készült el. Ezután egy nagyobb kihagyás következett, és az Indiana Jones és a kristálykoponyák királyságát 2008-ban mutatták be, ám a negyedik rész a legmegosztóbb lett az összes közül. A folytatás ugyan bizonytalan volt, 2016-ban mégis bejelentették, hogy Idiana még egyszer biztosan visszatér.

A bemutató dátumát ugyan többször halasztották a Covid-19 világjárványra hivatkozva, és a rendezői székbe sem tért vissza Steven Spielberg, a filmen azonban már az utómunkálatokat végzik. A rendezést ezúttal James Mangoldra (Logan – Farkas) bízták, míg Harrison Ford mellett olyan színészeket láthatunk az egyelőre cím nélküli alkotásban, mint Mads Mikkelsen (A vadászat) vagy Boyd Holbrook (Logan), aki úgy nyilatkozott, hogy a 80 éves Ford még mindig jó formában van.

Az Indiana Jones ötödik része valamikor 2023-ban kerül majd bemutatásra.

Forrás: screenrant.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek