Készül az ünnepekre a Művészetek Háza Miskolcon

Sajtótájékoztatón ismertette ünnepi programkínálatát a Művészetek Háza (MÜHA) a napokban. Az adventi, karácsonyi és újévi időszak rendezvényeiről az érintett vezetők beszéltek az újságíróknak.

A szervezők az ünnepvárás valamennyi napján készülnek valamivel: kiállításmegnyitók, szimfonikus és könnyűzenei koncertek, moziprogramok, meghívott színházi előadások, „swing karácsony” és MÜHA Szilveszter alkotja az év végi választékot.

Már novemberben elkezdődnek a programok. Koncertet ad többek közt a Csík zenekar, vidám produkcióval érkezik a Dumaszínház, de jól szórakozhat a közönség Pokorny Lia, Kovács Patrícia, Jankovics Péter és Cserna Antal főszereplésével bemutatásra kerülő Munkatársas: avagy konfliktus-megoldások a munka világában című előadáson is.

A mozirajongókat a hónap végén tartandó Francia Filmnapokra várják, ezen kívül lesz még Országos Rajzfilmünnep, Szépkorúak Filmklubja, az adventi hétvégéken pedig a gyerekeknek kedveskednek mesefilmek vetítésével.

 

Sajtótájékoztató

 

Decemberben folytatódnak a MÜHA népszerű sorozatai: a (S)ikertörténetek, a Jazz Inside Band és az ArTTér. Először rendez viszont szilveszteri műsort az intézmény. Az est első felében a Dumaszínház két arca, Benk Dénes és Hajdú Balázs gondoskodik majd a remek hangulatról, 2023 első óráiban pedig a Miskolci Nemzeti Színház színészei (Seres Ildikó, Jancsó Dóra, Varga Andrea, Harsányi Attila, Lajos András, Rózsa Krisztián) és táncművészei lépnek színpadra egy forró hangulatú, vidám műsorral.

Ám az ezt megelőző hétvégéken is bőséggel akadnak érdekességek, például a Padlás c. musical, kézműveskedés a galériában, mesekuckó, fényfestőverseny, koncertet ad a Honeybeast, a Budapest Bár, St. Martin és Gájer Bálint. December 8-án a Blahalouisianával indul útjára a kötetlen hangvételű MÜHA Klub.

Két nagyszerű Ray Cooney-bohózat is látható majd a Művészetek Házában: november 30-án a Ne most drágám! (Csonka Andrással a főszerepben), valamint december 6-án az 1×3 néha 4 (Mohai Balázs, Kerekes József, Beleznay Endre főszereplésével). December 19-én tekinthető meg a Charley nénje című zenés vígjáték Mikó István rendezésében, a Mandala Dalszínház előadásában.

 

A miskolci Művészetek Háza kívülről

 

A Miskolci Szimfonikus Zenekar december 19-én tart adventi koncertet a Búza téri görögkatolikus templomban, majd 2023-ban ismét együtt köszönthetjük az új esztendőt a Szimfonikusokkal. Folytatódnak a több mint egy évtizedre visszatekintő Újévi Hangversenyek. Január 7-én, szombaton délelőtt 11 és este 7 órától várják a közönséget a Miskolci Nemzeti Színházba. Népszerű polkák, operaáriák és operett slágerek szerepelnek a nagyszabású gála műsorán. Ezúttal Tuznik Natália és Sándor Csaba a két vendégművész, a Ködmön Formációs Táncegyüttes látványos táncokat mutat be, a zenekart Antal Mátyás fogja vezényelni, az est háziasszonya pedig a Bartók Rádió műsorvezetője, Becze Szilvia lesz.

A programokról bővebb információ a miskolci Művészetek Háza hivatalos oldalán található.

 

Nyitókép: illusztráció (Miskolc egyik bevásárlóközpontjában már áll az idei karácsonyfa)

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

 

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek