Két fesztivál Ungváron

Ungvár igyekszik kihasználni annak előnyeit, hogy a megyében a sárga zónában érvényes, jóval megengedőbb karanténszabályok vannak érvényben.

A megyeszékhely belvárosában, illetve a Bozdos parkban egyszerre két hagyományos vendégcsalogató rendezvény is elkezdődött, s tart vasárnapig. Az egyik a Szakura-napok, a másik a húsvéti vásár. (Az ortodox hívek ebben az évben május 2-án ünneplik Krisztus feltámadását.)

Ungvár egyik legkülönlegesebb látványossága a szakura (japáncseresznye) virágzása. Ilyenkor a város több utcája rózsaszín felhőbe burkolózik. Az utóbbi évtizedekben ilyenkor turisták ezrei látogatnak a városba, borászok, sajtmanufaktúrák, méhészek, kézművesek kínálják portékáikat, rotyog a bográcsgulyás, sült a kolbász, a saslik…

Ebben az évben talán a kereskedők, vendéglátósok még az ínyenceknél is jobban várták a lehetőséget, hisz a karantén szorításában a legtöbben utolsó tartalékaikat élik fel.

A szervezők a hétvégén ingyenes idegenvezetéssel kedveskednek az Ungvár történelmi nevezetességeire is kíváncsi látogatóknak.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek