Két hét alatt több ezer határsértőt fogtak el

Kedden egy újabb alagutat is felfedeztek a magyar hatóságok.

Idén már több mint háromezerháromszáz határsértőt, és harminchét embercsempészt fogtak el Magyarországon – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, hogy a szerb, a román és a horvát határszakaszon is aktívak a migránsok. Az elfogott illegális bevándorlók többsége alagúton jött át a határon, és a hideg miatt járművekben rejtőzött el – tette hozzá.

Alagutat és embercsempészt is találtak

Újabb alagutat találtak a rendőrök a szerb-magyar határ alatt Ásotthalom térségében – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t szerdán.

Szabó Szilvia közölte, a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei terepkutatás során kedd este egy alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok betemetik az alagutat.

A rendőrök szerda hajnalban egy montenegrói embercsempészt is elfogtak. Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb kisteherautót, amelyben a sofőr mellette 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott.

A sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult, utasait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatta a százados.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek