Két hónapig tartottak fogva egy nőt Pozsonyligetfalun, rendőrök szabadították ki

Legalább két hónapon át tartott fogva, és fizikai-, valamint lelki terrornak vetett alá egy nőt egy 36 éves férfi, akinek karmaiból pénteken éjjel fegyveres rendőrök szabadították ki az áldozatot.

Több pozsonyi rendőrjárőrt is kiküldtek pénteken röviddel 22:00 óra előtt a pozsonyilgetfalui (Petržalka – Pozsony városrésze) Šustek utcába egy telefonos bejeentés alapján, amely a segélykérő vonalra érkezett. Ez szerint tettleges támadás ért egy fiatal nőt a megadott címen egy lakóház előtt, akit fogva tartanak egy lakásban.

A rendőrök azonnal utánajártak a bejelentésnek, amely megalapozottnak bizonyult. Mivel a férfi nem reagált a rendőrök többszöri felszólítására sem, hogy nyisson ajtót, s a lakásból hangos kiabálás hallatszott, egy rendőrségi tárgyalót is kihívtak a helyszínre, aki kapcsolatba lépett a férfival. A vele folytatott kommunikációból kiderült, hogy egyre fokozódik a férfi agresszivitása, és közvetlen veszélyben van a lakásban tartózkodó nő élete.

A rendőrök a kialakult szükséghelyzetre való tekintettel, a törvénnyel összhangban betörtek a lakásba, ahol kényszerítő eszközök alkalmazásával legyűrték és elfogták a férfit.

A nő legkevesebb két hónapon át volt tettleges és pszichikai kínzásnak alávetve, amelynek következtében több véraláfutás alakult ki az arcán és a teste többi részén, valamint vágott és szúrt sebek is borították a testét – a nőtől megvonták az ételt és korlátozták a szabad mozgásban.

A házkutatás során kristályos anyagot tartalmazó orvosi fecskednőt és szárított zöld növényi anyagot találtak a rendőrök. Közeli hozzátartozó kínzása, valamint kábítószerek előállítása, -birtoklása és -terjesztése miatt indítottak az ügyben büntetőeljárást. Ha bebizonyosodik a feltételezett elkövető bűnössége, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.

Forrás: bumm.sk, Pozsonyi Kerületi Rendőrparancsnokság Facebook oldala


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek