Két nap alatt heten vesztették életüket a hazai utakon

A múlt héten 6 halálos kimenetelű közúti baleset történt Magyarország közútjain, amelyekben heten vesztették az életüket. Mindemellett a múlt héten összesen 1143 közúti baleset jutott a hatóságok tudomására, amelyekből 161 járt könnyű-, 37 pedig súlyos személyi sérüléssel.

Az első halálos baleset az elmúlt héten február 17-én késő délelőtt történt a Somogy megyei Igal közelében a közúton Egy 29 éves nő személykocsival áttért a menetiránya szerinti bal oldalra és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő 55 éves férfi által vezetett tehergépkocsiból és a hozzákapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, a teherautót vezető férfi könnyű sérülést szenvedett.

Február 17-én, szerdán a második halálos baleset Egerág mellett, közúton történt késő délután. Egy 35 éves férfi személykocsival lehaladt az úttestről, majd egy fának ütközött. A balesetben a sofőr kiesett a járműből és a helyszínen meghalt.

A február 18-i, csütörtöki halálos balesetek sora késő délelőtt a Heves megyei Kömlő lakott területén kezdődött. Egy 72 éves férfi személygépkocsival egy útkanyarulatban áttért a menetiránya szerinti baloldalra, ahol összeütközött a szemből érkező menetrend szerinti autóbusszal. A baleset során a személyautó sofőrje, valamint a gépjárműben utasként tartózkodó 78 éves férfi a helyszínen meghalt. A szintén az autóban, de hátsó üléseken utazó 67 éves és 73 éves nők (az elöl ülő idős férfiak feleségei) súlyos – életveszélyes- sérüléseket szenvedtek. Az autóbuszon utazók nem sérültek meg.

Február 18-án, a második halálos baleset délben, Debrecenben történt. Egy 37 éves férfi tehergépkocsival elütötte az előtte azonos irányban kerékpárral haladó 63 éves nőt, aki a balesetben a helyszínen meghalt.

A harmadik csütörtöki halálos baleset késő délután történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtelek közelében. Egy 19 éves férfi személygépkocsival áthaladt a menetiránya szerinti baloldali sávba és összeütközött az ott közlekedő 50 éves férfi által vezetett személygépkocsival, majd árokba hajtott. A balesetben a vizsgálat jelen állása szerint vétlen autó vezetője a helyszínen meghalt, a fiatal sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A negyedik csütörtöki halálos baleset, amely egyben a múlt hét utolsó ilyen eseménye volt, már szintén sötétedés után történt. Iharosberény közelében egy 27 éves férfi személygépkocsival áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött a vele szemben közlekedő, 59 éves külföldi férfi által vezetett személyautóval. A balesetben az eddigi vizsgálat alapján vélelmezhetően vétkes sofőr a helyszínen meghalt, az idősebb sofőr pedig könnyű sérülést szenvedett.

kreszvaltozas.hu

 

HírMixPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek