Két nap alatt két dohányboltot fosztott ki egy ipolytarnóci fiatal

A Nógrád megyei rendőrség ügyeletére 2020. november 30-án 18 óra 32 perckor, valamint december elsején 16 óra 36 perckor tettek bejelentést, miszerint egy salgótarjáni, valamint egy etesi dohányboltot kiraboltak. A rendőrök az azonnalos forrónyomos intézkedések eredményeképp beazonosították és december harmadikán elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves ipolytarnóci lakost – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A férfi november 30-án, a bejelentést megelőzően röviddel a megyeszékhely belterületén az egyik dohányboltban az arcát – egy sapkával és a kötelező maszkkal – eltakarta, majd pénzt követelt az eladótól, aki ezt megtagadta. A gyanusított ezután a kasszához ment, az útjába álló alkalmazottat félrelökte, és több tízezer forint készpénzt, valamint több dohányterméket vett magához, majd futva elmenekült az üzletből. A nyomozás adatai alapján a 19 éves férfi másnap 16 óra 30 perc körül Etes község belterületén az egyik dohányboltban rákiabált az őt kiszolgáló eladóra, majd a pult felett átnyúlva a pénztárgépből szintén több tízezer forint készpénzt, a pultról pedig több dohányterméket vett magához, majd elfutott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított férfit a nyomozók rablás és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmények elkövetését beismerte. A hatóság tagjai a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

forrás: police.hu

kiemelt kép: police.hu


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek