Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Fejér megyei Óbarokon és a Vas megyei Répceszentgyörgyön. Mindkét községben a polgármester lemondása miatt kellett a voksolást kiírni.

    Óbarokon a független Borbíró Mihály – aki 2006 óta látta el a polgármesteri tisztséget – április 30-án mondott le. Az időközi választáson három független jelölt indul: Mészáros Kartal, Gyurits Tamás és Hillebrand Dóra. A település választói névjegyzékében 652-en szerepelnek.
Répceszentgyörgyön Ihllye Ilona független polgármester április 20-án, indoklás nélkül mondott le. A voksoláson két jelölt indul: Kovácsné Kelemen Gertrúd Margit jelenlegi alpolgármester függetlenként, Urbán Istvánné pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A község választási névjegyzékében 93-an szerepelnek.
Vasárnap egy települési nemzetiségi választást is tartottak volna Vas megyében, Pankasz községben, de a voksolás jelölt hiányában elmarad, így az ottani roma választók legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.


Hasonló cikkek