Két templom is megújul Csongrád – Csanádban

Két templomfejlesztés is zajlik a megyében, melyek jelentősen hozzájárulnak a hitközösségek megerősítéséhez és a hívek lelki életének támogatásához

A mai változó időkben ez rendkívül fontos, hiszen egy hívő ember számára templomközössége nyújt stabilitást a hétköznapokban. Ezért a templomok jó állapotának megtartása nem pusztán építészeti és társadalmi szempontból kiemelkedő. A megye két településére érkező 15-15 millió forintos támogatás lehetővé teszi a megóvást.

Öttömösön és Rúzsán erre nagy szükség van. Hiszen a templomok kicsik, ám értékesek. Mindkét faluban épp az idén készülnek jubileumra. Az öttömösi Kisboldog­asszony-templom 85, a ruzsai Urunk színeváltozása-­templom 35 éves.

Nem nagy templomokról van szó, nem akkorák, mint a kiskundorozsmai vagy a szentesi, ezek tényleg pici templomok. Az összeg remélhetőleg teljesen fedi majd a szükséges kiadásokat. – fogalmazott Negyela Zoltán plébános.

A pusztamérgesi templom felújításáról mi is beszámoltunk korábban. Jelenleg Öttömösön és Ruzsán azt remélik, hogy a 15 milliós állami támogatás valóban elég lesz a teljes külső renoválásokra. Egyelőre minden a tervek szerint halad, május végéig be is fejeződnek a munkák, ha tartani tudják az ütemet.

Kiemelt kép: delmagyar.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek