Két tűz közé ragadva – egy tanulságos motoros történet

Ha valaki rendszeresen vezet, akkor időről időre azért előfordulnak olyan események, amelyek tanulságként szolgálhatnak mások számára – ilyen a múlt heti alig pár kilométeres kiruccanásom is, amely végül szerencsésen végződött.

Mint utóbb kiderül egy apró műszaki problémának köszönhetően a motorom első féke az M0-ás gyorsforgalmin éppen előzés közben lassította 110-ről 0-ra a motoromat. A rám törő pánik leírhatatlan volt – rendesen beöltözve, közel 40°-ban egy kamiont előzve, értetlen – felháborodott, a követési távolságra abszolút fittyet hányó – autósokkal mögöttem néhány másodperc alatt satura fogta a kerekemet a felforrósodott fék.

A szerencsém, hogy volt hely a menekülésre és reflexből sikerült megállnom két útjelző tábla között. Igen ám, de az út rossz oldalán, a két szalagkorlát közé szorultam egy mozdíthatatlan motorral.

A tűző nap, a mellettem másodpercenként elzúgó kocsik persze tovább emelték a feszültséget. A kabátot és a bukósisakot nem mertem levenni – egyébként javallott is magadon tartanod hasonló szituációban -, hiszen egy apró kavicsfelverődés is komoly sérülésekhez vezethet.

Így hát összekuporodva a két korlát közé bújva igyekeztem legyűrni az elhatalmasodó pánikot.

M0

Mi a teendő, ha járművel rossz oldalon robbansz le a gyorsforgalmin?

  1. Ne próbáld meg a járművet egymagad áttolni az úton – még akkor se, ha a forgalom látszólag nem akadályozna a „menekülésben”!
  2. Igyekezz meg minél védettebb helyre bújni!
  3. Ne integess, ne tereld el a közlekedésben résztvevők figyelmét, ők úgysem tudnak segíteni a helyzeteden, csupán őket is veszélybe sodorhatod!
  4. Hívd a 112-t!

Ebben a helyzetben senki más nem lesz segítségedre, még az autó/motormentő szolgálat sem fog tudni segíteni a helyzeteden. A jármű eltávolításának, a helyzeted megoldásának egyetlen módja, ha a forgalmat ideiglenesen leállítják. Magam is e módon jártam el, rövid időn belül a segítségemre siettek és kihúztak szorult helyzetemből. 🙂

Vélemény, hozzászólás?