Két újabb szlovákiai üzemben jelent meg a koronavírus, karanténban több 100 ember

A több száz személyt foglalkoztató bánovcei cég után további két üzemben is találtak koronavírus-fertőzötteket.

Egy Stará Turá-i vállalat 6 alkalmazottjánál, valamint egy potvoricei cég 5 munkásánál igazolták az elmúlt napokban a fertőzést – közölte a TASR hírügynökséggel Ľudmila Bučková, a vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) regionális közegészségügyi hivatal munkatársa.

A Stará Turá-i cég egy kisebb vállalat, ahol 20 ember dolgozik, a hozzátartozókkal együtt azonban 90 ember került karanténba. „Mivel az egyik alkalmazott részt vett egy esküvőn, karanténban vannak a vendégek is” – tette hozzá Bučková.

Potvoricén 5 személynél igazolták a fertőzést. Mivel egy nagyobb cégről van szó, itt 190 ember került karanténba a kontaktszemélyekkel együtt.

A fémmegmunkálással foglalkozó bánovcei céget be kellett zárni, ott ugyanis járványgóc alakult ki. A Kovyt 12 alkalmazottjánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A vállalat építőipari és mezőgazdasági gépek számára gyárt alvázakat és különböző komponensenek, több 100 személyt foglalkoztat. Most viszont a Regionális Közegészségügyi Hivatal döntése alapján a munkásoknak karanténba kell vonulniuk, emiatt pedig a gyárban leáll a termelés.

Forrás: TASR, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek