Kétszer annyi búcsúelőadása lesz a Monty Pythonnak, mint tervezték

Kétszer annyi búcsúelőadása lesz a Monty Pythonnak, mint tervezték: az elsőre 44 másodperc alatt fogytak el a jegyek, ezért ötre változtatták a fellépések számát, a keddi premier után azonban már tíz estéről írnak. Az utolsó, július 20-i Monty Pythont világszerte közvetítik.

Az abszurd brit humort világhírre segítő társulat első búcsúelőadásának végén 16 ezres közönség énekelte a londoni O2 arénában az Always Look on The Bright Side of Life című dalukat.

A Monty Python hetven éven felüli tagjai, Eric Idle, John Cleese, Terry Jones, Terry Gilliam és Michael Palin a színpadon egyveleget adtak elő híres jeleneteikből. Egy tag hiányzott: Graham Chapman 1989-ben rákbetegségben elhunyt, őt a kivetítőn láthatták a nézők. Ő alakította például Arthur királyt a Gyalog galopp című filmjükben (1975) vagy a címszereplőt a Brian életében (1979).

Élő zenekar, kórus, táncosok kísérték a show-t, smelyen fellépett az egyetlen nő, Carol Cleveland is, aki rendszeresen játszott 60-as évekbeli jeleneteikben. A bevallottan Python-rajongó elméleti fizikus, Stephen Hawking is feltűnt egy bejátszásban Blackmail (Zsarolás) című átejtős tévéműsorukban, ahol azzal fenyegetik a nézőket, hogy felfedik sötét titkaikat, ha nem kapnak a hallgatásért egy nagyobb összeget.

Az előadásnak voltak sikeresebb és kevésbé népszerű elemei. Nagy tapsot érdemelt a híres papagájjelenet, amelyben Palin és Cleese talán a legismertebb tréfájukat adják elő: egy halott kék papagájt igyekeznek visszavinni az eladónak, aki ragaszkodik ahhoz, hogy a madár “csak pihen”.

A magyar mozinézők a műsor utolsó előadását Galla Miklós magyar szövegével feliratozva augusztus 7-én, 9-én és 15-én a Cinema City termeiben láthatják.

MTI

Related posts:

  1. Öt előadással készül a Monty Python Pillanatok alatt elfogytak a jegyek a Monty Python július 1-jére…
  2. Natalie Portman mint Britney Spears? Britney Spears azt szeretné, ha Natalie Portman alakítaná a róla…
  3. Úgy halt meg, mint a rocksztárok: 10 éve búcsúzott a Concorde 2003. november 26-án repült utoljára a Concorde, mely 27 éven…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek