Kétszer is kitette a migránsokat a szerb embercsempész

A Kalocsai Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül hozott ítéletet külföldi embercsempészek ügyében.

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: az elsőrendű szerb vádlottat egy – a nyomozás során ismeretlenül maradt – szerb személy vette rá az embercsempészetre, mondván, így kiegyenlítheti tartozását. Belgrádban bérelt egy autót, és 2019 novemberében Románia irányából, a nagylaki határátkelőnél lépett be hazánkba. Két társával – akiket a rendőröknek nem sikerült elfogni -, három autóval összesen 15 migránst vettek fel Vaskút közelében, ám az egyik kocsi nem sokkal később lesodródott az útról és a magas útpadkán fennakadt. Az elakadt autót és a migránsokat a sofőrök hátra hagyták.

Két nappal később az elsőrendű vádlott és két ismerőse – közülük az egyik szintén vádlott lett – segítséget nyújtottak a hátrahagyott migránsoknak, hogy Ausztriába jussanak. Az elsőrendű kettő, a másodrendű pedig összesen nyolc illegális bevándorlót vett fel. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az M9-es autópályán igazoltatni akarták őket, de a vádlottak elmenekültek. A migránsokat az elsőrendű vádlott rögtön az autópálya mellett, társa pedig Dusnokon szállította ki, de az embercsempészeket később így is elfogták a rendőrök.

A Kalocsai Járásbíróság a bűnösségüket beismerő vádlottak bűnösségét – egyezően az ügyészség indítványával – embercsempészés bűntettében állapította meg. Ezért az elsőrendűt 3 év 3 hónap börtönre és 4 év kiutasításra, társát pedig 3 év börtönre és 4 év kiutasításra ítélte. Az ítélet jogerős, a két szerb férfi már meg is kezdte a büntetése letöltését – írja a Baon.hu.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek