Kétszer is megvert egy tanyán élő férfit a fiatal kecskeméti rabló

Előzetesbe került egy 18 éves kecskeméti férfi, akit lopással, magánlaksértéssel, súlyos testi sértés kísérletével, valamint kifosztással is gyanúsítanak.

A gyanú szerint a férfi tavaly novemberben ismeretlen személyeknek eladta a testvére tulajdonában álló mezőgazdasági munkagépet, ezzel több, mint 700 ezer forint összegű kárt okozott.

A fiatal férfit erőszakos bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítják. A rendőrség szerint ő volt az, aki tavaly november 24-én éjjel bement egy helvéciai tanyába, majd szidalmazta és verte az ott tartózkodó férfit. Majd idén január 7-én éjjel ismételten felkereste az illetőt, ekkor ököllel ütötte meg a fejét és test szerte többször bántalmazta, végül 700 forintot vitt el a tanyáról.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban fennállt a veszélye a hosszabb gyógytartamú sérüléseknek is. A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását többek között a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében rendelte el. A döntést az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek