Kevesebbet fizettek tavaly a biztosítók

A Groupama Biztosító közlése szerint 2020 folyamán, különösen a csaknem két hónapig tartó kijárási korlátozások idején a közúti balesetek száma visszaesett, így a kárkifizetések is csökkentek.

Ezért a Groupama Biztosító díjvisszatérítés mellett döntött. Több mint 700 millió forintot a mintegy 250 ezer, egyedi kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) szerződéssel rendelkező ügyfelének úgy ajánlja fel, hogy az összeget az ügyfelek december 28-án hatályos kgfb egyhavi díjrészével arányosan osztják fel. Így a felajánlás összege a személyautó üzembentartók esetében jellemzően 1500-4500, míg tehergépkocsik esetében 2500-7500 forint között van.

A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki december 28-án hatályos – és 2021. január 1-jével nem felmondott – egyedi, határozatlan idejű kgfb-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál.

A felajánlott egyszeri összeget az ügyfelek jótékony célra is fordíthatnak. Az élő biztosítással rendelkezők a január első hetében induló és a február végéig tartó időszakban több lehetőség közül is választhatnak: rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő kgfb-szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe, de rendelkezhetnek arról is, hogy a biztosító az összeget jótékony célra használja fel az akció indulásáig kijelölt szervezet számára.

A Groupama az összeg azon részét, amelyről nem nyilatkoztak az ügyfelek, illetve számlaszámuk hiányában nem tudta számukra eljuttatni, teljes egészében a kiválasztott jótékony célra fordítja. A biztosítótársaság január első hetében ismerteti a felajánlás további részleteit és a választható jótékonysági célt. A Groupama egyben azt is hangsúlyozta, hogy a felajánlás egyszeri és nem jelent kötelezettségvállalást a jövőre nézve, továbbá nem jelenti az üzembentartó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának, díjelőírásának csökkentését sem, az változatlan marad.

kreszvaltozas.hu


Hasonló cikkek