Kezdődik a védettségi igazolványok ellenőrzése Szlovákiában

Már javában zajlik az egészségügyi minisztériumnál az új, a delta variánsra kihegyezett COVID-automata kidolgozása. A tervek olyannyira előrehaladott fázisban vannak, hogy már augusztus 9-től életbe léphetnek a változások

Egyelőre úgy tűnik, a COVID-automata nem befolyásolja majd a munkahelyekre vonatkozó rendelkezéseket, nem kötelez semmire, ugyanakkor lehetővé teszi a munkáltatóknak, hogy teszthez vagy oltási igazoláshoz kössék a munkavállalást.

A Markíza úgy tudja, az új szabályok egyik legfontosabbja, hogy a fent felsorolt intézmények számára előírják, milyen járványügyi mutatók esetén kell vendégeiktől kötelezően elkérniük a COVID-pass-t. Sárga besorolás esetén már kötelező lesz felmutatni valamilyen védettségi igazolást.

A szakemberek azt mondják, mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen majd tömegesen bezárni az iskolákat. Ezt, úgy tudjuk, a legrosszabb besorolású járásokban is igyekeznek majd elkerülni.

Az ingázók ügyére az oltás lenne a megoldás, ám ez hatalmas felháborodást keltett a közelmúltban, így a probléma még megoldásra vár.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek