Kézzel feszítette ki az autók ajtaját egy részeg tolvaj

A Heves Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze múlt pénteken indítványozta egy 31 éves férfi letartóztatását. Az elkövető néhány nappal karácsony előtt sorozatban tört fel gépkocsikat Gyöngyös belvárosában.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett, és az ünnepek alatt megtartott ülésén harminc napra elrendelte a férfi letartóztatását.

A terheltet a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja, hogy december 21-én estétől másnap hajnalig összesen hét gépkocsifeltörést követett el, illetve kísérelt meg. Az egyik autóból megszerzett bankkártyát jogtalanul használta, azzal másnap reggel különféle élelmiszereket, szeszes italt vásárolt.

Az ittas férfi – egy kivételével – minden alkalommal ugyanazt a típusú járművet szemelte ki magának, mivel kézzel képes volt kifeszegetni az első ajtókat annyira, hogy a résen át benyúlva felemelje a zárgombot és bejusson az utastérbe. A feltört autókból leginkább aprópénzt lopott, de hozzájutott egy gondatlanul otthagyott pénztárcához is, amiben a sértett a személyes iratait és a bankkártyáját tartotta. Ez utóbbi készpénz helyettesítő fizetési eszköz többszöri jogosulatlan használatával a terhelt közel 20.000 forint kárt okozott a tulajdonosnak, míg az ajtófeszegetések folytán esetenként 25.000-60.000 forint közötti kár keletkezett, és ezzel több család életét megnehezítette az ünnepi készülődések során.

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a többszörösen büntetett gyanúsított esetében mind a bűnismétléstől, mind a szökésétől, vagy elrejtőzésétől alappal lehet tartani abban az esetben, ha szabadlábon marad. Ezért volt szükséges a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése még a szeretet ünnepén is.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek