Ki nyerheti meg a magyar vízilabda bajnokságot?

A magyar vízilabda bajnokság a világ egyik legerősebb bajnoksága, így a szurkolóknak és a fogadóknak is komoly lehetőségeket tartogat. De ki nyerhet idén?

Nem kérdés, hogy Magyarország a világ vízilabdázásának egyik fellegvára. Lehet időnként fújolni egy-egy rosszabb eredmény kapcsán, de mégis, ez a sport az egyik olyan, ami összetartó ereje a magyaroknak, hiszen nem sok másik olyan nemzet van, ahol ilyen nagy érdeklődés övezi a válogatott egyik-másik mérkőzését. És az utánpótlásban is bőven van lehetőség, jó látni a sok tucat kisebb-nagyobb klubot, ahol már egészen kis kortól kezdve pallérozódnak a gyerekek. Azok a gyerekek, akik aztán később bekerülhetnek a magyar vízilabda első osztályának számító OB I csapatainak kereteibe is. Az OB I rendkívül komoly izgalmakat tartogat minden évben, így idén is, bár a koronavírus-járvány miatt azért teljesen más az idei szezon hangulata. Ettől függetlenül a magyar fogadók számára jó lehetőséget jelentenek ezek a mérkőzések, hiszen a 16 csapatból van 4-5 olyan, amelyik képes bármikor bárki ellen nyerni. És a vízilabda több fogadóiroda kínálatában is ott van, így például a Bet365 alkalmazás alkalmazás segítségével is megnézhetjük az éppen aktuális ajánlatokat. De hogy a magyar OB I idei kiírásában melyik csapat tud majd a végén diadalmaskodni? Erről szól a következő kis elemzés.

A 16 csapatos bajnokságnak idén más lebonyolítás szerint vágtak neki még tavaly a csapatok. Végre megszűnt a két csoport és egy alapszakaszra és egy rájátszásra osztotta a szövetség a szezont. Az alapszakaszban a csapatok oda-vissza játszanak egymással és így alakul majd ki a végeredmény. Ez azt jelenti, hogy 30 mérkőzés lesz majd a szezonban, a cikk írásának pillanatában ennek nagyjából a kétharmada ment le. Az alapszakasz végén a 15. és 16. helyen álló csapatok egyenesen ki fognak esni, míg a 14. helyezettnek osztályozót kell vívnia az OB I/B első helyezettjével. A felső részén a tabellának indul a bajnoki címért a playoff, az első négy helyezett egy rájátszási körben dönt a végső győzelemért. Azt már az augusztus 29-én megrendezett első fordulónál lehetett látni, hogy a bajnokságban 4-5 csapat fog dominálni, értelemszerűen az

· OSC Újbuda,

· a Szolnoki Dózsa,

· az FTC-Telekom,

· a BVSC Zugló és talán még a

· Vasas és az Eger szólhat bele a legjobb négyért folytatott csatába.

A szezon rövid áttekintése

A bajnokság kétharmadánál az már látható, hogy ez egy teljesen jó előzetes becslés volt, bár az első négy helyért folytatott csata igazából öt csapatra szűkült, a három nagy és a BVSC mellett még a Vasasnak van reális esélye bejutni a bajnoki rájátszásba. Az OSC és a Szolnok komolyan kiemelkedik a mezőnyből, a két csapat igazából a védekezésével dominálja le a többieket, messze a legkevesebb gólt ez a két együttes kapta. Ráadásul a magyar csapatok még a Bajnokok Ligájában is igyekeztek helytállni, de sajnálatos módon sem az OSC, sem a Szolnok nem tudott bejutni a BL-főtáblájára, ahol így csak az FTC maradt. Ők szerencsére a cikk írásakor elég jól állnak a főtáblán, amelynek lebonyolítását szintén befolyásolta a koronavírus-járvány. Így a mérkőzéseket két csoportban három tornán bonyolítják le, hogy kialakuljon a nyolcas döntő mezőnye júniusra. Ez a döntő aztán megint egy helyszínen, a németországi Hannoverben kerül majd lebonyolításra. És miután a csoportokból az első négy jut be a döntőbe, így a Ferencváros szinte már biztos résztvevőnek tekinthető a döntőben.

 

SportPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek