Kiadják a fiatalon elhunyt szupersztár, Amy Winehouse naplóit

Kiadják Amy Winehouse naplóit és dalszövegeinek kéziratait. Az Amy Winehouse: In Her Words című könyv augusztus 29-én jelenik meg az énekesnő 40. születésnapja előtt – tájékoztatott az MTI.

A Rolling Stone magazin cikke szerint a könyv betekintést nyújt a 27 éves korában tragikusan elhunyt énekesnő életébe. A színes képekkel illusztrált, 288 oldalas kötetet a HarperCollins adja ki a Winehouse család jóváhagyásával. A könyv előszavát szülei, Janis és Mitch Winehouse írja.

 

Az eladásból befolyt összeget az Amy Winehouse Alapítvány kapja

 

Az énekesnő hagyatékát kezelők az In Her Words című könyv eladásából befolyó összes jogdíjat, legalább 70 ezer fontot (30 millió forintot) az Amy Winehouse Alapítványnak utalják át. A könyv két héttel Winehouse 40. születésnapja előtt jelenik meg.

Az alkohol- és gyógyszerfüggőségben szenvedő énekesnő 2011 júliusában halt meg. Lisa Sharkey, a HarperCollins szerkesztője szerint a “rendkívül személyes és feltáró könyv” a művész személyes gondolatait, érzelmeit is bemutatja.

 

 

Amy Winehouse 2003-as debütáló albumával, a Frankkel tört be a zene világába. 2006-ban vált világhírűvé a Back to Black című lemezzel, Grammy-díjat kapott érte, több kategóriában is. Rövid, ám annál jelentősebb pályafutása tragikusan ért véget: az énekesnő alkoholmérgezésben hunyt el mindössze 27 évesen.

 

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: Facebook/ Amy Winehouse)

Kövessenek minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek