Kiállítják Amy Winehouse könyvgyűjteményét

Megtekinthető lesz Amy Winehouse saját könyvgyűjteménye a 2022-es New York-i Nemzetközi Antikvárius Könyvvásáron.

Winehouse nem csak az egyik leghíresebb és legsikeresebb brit zenész volt, hanem a könyveket is imádta; saját elmondása szerint sosem indult útnak egy jó regény nélkül. Ha valaki kíváncsi lenne a 2011-ben elhunyt énekesnő saját gyűjteményére, az most megtekintheti a New York-i Nemzetközi Antikvár Könyvvásáron (New York International Antiquarian Book Fair), a világ legnagyobb és legszínvonalasabb régi könyveket, térképeket, kéziratokat és dokumentumokat bemutató rendezvényén. Közel kétszáz kiállító lesz jelen az eseményen, melyek közül az egyik, a Type Punch Matrix ötven darabot fog bemutatni az énekesnő teljes gyűjteményéből.

Winehouse könyvtára tartalmazza többek között Jackie Collins, J. D. Salinger és Elmore Leonard műveit, csak úgy, mint a Rémségek kicsiny boltja forgatókönyvét. A gyűjteményből kiderül, hogy az énekesnő előszeretettel irkált bele a könyvekbe, még érdekesebbé téve ezzel a kiállítást.

A gyűjtemény április 21-24 között tekinthető meg a rendezvényen.

Forrás: Literary Hub

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek