Kičura előzetes letartóztatásban marad

Előzetes letartóztatásban marad Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap (SŠHR) volt elnöke. Erről kedden döntött a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) bírója.

Kajetán Kičura ellen a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze kenőpénz elfogadása és pénzmosás ügyében emelt vádat. A bíró április 23-án döntött az őrizetbe vételéről. A védőügyvédje fellebbezett, a végső döntés így a Legfelsőbb Bíróságon fog megszületni.

Rastislav Palovič, Kičura jogi képviselője megállapította: az ŠTS előkészítő eljárásának bírója elutasította a vádlott kérelmét. „Őszintén szólva, ezt egy ellentmondásos döntésnek tartom, mert a bíró nagyrészt nekem adott igazat, például ami azt a véleményemet illeti, hogy gyengült a felhozott vádak megalapozottsága.” – hangsúlyozta Palovič.

Ezenkívül arra is emlékeztetett, hogy már minden kulcsfontosságú tanút meghallgattak, az ügyfele pedig továbbra is ártatlannak vallja magát.

A bíró azért utasította el a vádlott kérelmét, mert továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy a vádlott befolyásolja a tanúkat.

Kičurát március 24-én hívta vissza az Állami Tartalékalap elnöki funkciójából az új kormány, az orvostechnikai eszközök beszerzése során elkövetett szabálytalanságok miatt. Kičura visszautasította a szerződések megkötésével kapcsolatos állításokat, valamint a fia által vásárolt két lakással kapcsolatos gyanúkat.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek