Kiderült: Ennyi pénzt kap a magyar válogatott a Foci-EB után

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai harminc, Marco Rossi és stábja pedig a tizenöt százalékát kapják meg a Franciaország és Németország elleni döntetlenért járó egymillió eurós pénzdíjnak.

Az NSO megírta, hogy több mint három és fél milliárd forint folyt be az MLSZ kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból. Az összeg jelentős részét a kijutásért járó 9.25 millió euró adja, további egymillió eurót pedig a Franciaország és Németország elleni döntetlennel keresett meg Marco Rossi csapata. A csodaszámba menő továbbjutás kivívása plusz másfél millió euró (kb. 525 millió forint) bevételt jelentett volna.

Az UEFA a valaha volt legtöbb pénzt osztja szét az idei Európa-bajnokságon, amelynek összedíjazása 331 millió euró. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt végül csak a 24 csapatnak a sikeres kijutásért járó juttatás összege nőtt 1.25 millió euróval, a többi maradt a 2016-os Eb szintjén.

“A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is” –árulta el Szabó Gergő,  a válogatott sajtófőnöke.

Számszerűsítve ez annyit jelent, hogy az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 futballista, 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői, a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezik.

Az Eb-n szereplő összes válogatott közül a csoportkörrel bezárólag Olaszország, Belgium és Hollandia kereste a legtöbb pénzt, mert ez a három csapat nyerte meg mindhárom csoportmeccsét.

 

Forrás: origo.hu

 

Sport | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook 

 

 


Hasonló cikkek