Kiderült, ki a DAC új csapatkapitánya

Az új idénynek új csapatkapitánnyal vág neki a DAC. Tomáš Huk távozását követően az öltözőben felszabadult a csapatkapitányi karszalag, melyet a következő szezonban Kalmár Zsolt visel majd a kezén.

Minderről a DAC vezetőedzője, Peter Hyballa döntött. A 24 éves középpályás helyettesei Kristián Koštrna, Eric Davis, Vida Kristopher és Dominik Kružliak lesznek. „Örülök, hogy a klubnál töltött két év után ez a megtiszteltetés ért. Bízom benne, hogy számíthatok csapattársaim támogatására. Koštrna, Vida Krisz vagy Davis szintén sokat lejátszottak már itt, továbbra is csapatunk támaszai lesznek. Éppen ezért nem fontos, ki a csapatkapitány. Csupán annyi változik, hogy a karomon viselem majd a karszalagot, s én fogok dönteni arról, melyik térfélen kezdjük a játékot.” – nyilatkozta Kalmár.

A holnapi Cracovia elleni párharcra azonban Ľubomír Šatka vezeti majd ki a csapatot. Mivel a válogatott hátvéd utolsó hazai mérkőzése lesz a DAC mezében, ezért Hyballa edző ezzel a gesztussal is szeretné kinyilvánítani köszönetét Ľubo csapatáért tett szolgálataiért.

Forrás: fcdac.sk, parameter.sk

Fotó: Cséfalvay Á. András


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek