Kiderült, mi okozta a szentesi csarnok tüzét

Tavaly év végén tűzeset történt Szentesen. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok kigyulladt és jelentős károk keletkeztek. Ma már tudják az okot

Még aznap elindult a gyűjtés a sportcsarnok helyreállításáért. Hiszen az épület nagyon fontos a helyiek számára. Sportegyesületek, sportkörök és közösségi események helyszíne volt. Még mindig folyik az egyesületek támogatása, és küzdenek egy új csarnok felépítéséért, de most már tudják, mi történt azon a szerencsétlen napon.

A hírt Szentes polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, ahol a csarnok jelenlegi állapotáról is beszélt. A tájékoztatón elhangzottak alapján tudható, hogy a sportcsarnokban elektromos energia – mint gyújtó forrás – okozta a tüzet, ezen belül ívképződés.

A tájékoztató végén a város vezetője, Szabó Zoltán köszönetet mondott az oltásban részt vett tűzoltóknak és a tűzvizsgálat elkészítésében tevékenykedő szakembereknek.

Elhangzott az is, hogy az új sportcsarnokot illetően nincs változás, a szakminisztériumok főosztályaival közösen dolgoznak az ügyön. Tovább folytatódik a sportegyesületek támogatására irányuló gyűjtés is, az önkormányzat által nyitott számlán jelenleg 17 millió forint van, legutóbb Szentes testvérvárosa, Sankt Augustin fizetett be 2650 eurot, azaz körülbelül 1 millió forintot.

Ha lesznek további fejlemények Szentes város sportcsarnokának építésével kapcsolatban, beszámolunk róla, hogy tájékoztassuk olvasóinkat.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek