Kiderült miért nem vette fel a telefont a férfi, aki 200 ezer eurót nyerhetett volna

A vasárnapi vakcinalottó-sorsolás drámai pillanatokat hozott: egy nő 400 ezer eurót bukott a lassú internet miatt, most pedig megszólalt a férfi, akit hiába sorsoltak ki, nem vette fel a telefont, holott 200 ezer euró üthette volna a markát.

A Rakovnica községben (Rozsnyói járás) élő 23 éves Jakub tűzoltóként és mentősként dolgozik, a koronavírus-járvány két hulláma idején emberi életeket mentett. Vasárnap rámosolygott a szerencse, ugyanis a vakcinalottón őt sorsolták ki a 200 ezer eurós nyereményre, a mesebeli összeget mégis elbukta. „A mentőállomáson teljesítettem éjszakai szolgálatot. Egy fura számról kaptam hívást, és noha az állomáson tartózkodtam, más kötelességeim voltak. Nem volt bekapcsolva a televízió, mert a munka fontosabb” – nyilatkozta Jakub.

A fiatal férfi a lapnak elmondta, hogy házat vett volna az összegen, emellett nem titkolja felháborodását a lottó szabályait illetően. „Szerintem lottóként volt beharangozva, nem játékként vagy versenyként. Igazságtalannak tartom. Igen, beleegyeztem a lottó szabályaiba, de még akkor beoltattam magam, amikor a nyereményjátékról még nem is volt szó” – mondta Jakub, aki szerint keleten eleve hátrányban vannak az emberek a gyengébb szignál miatt, így könnyen lemaradhatnak a nyereményről. „Ők mindannyian hátrányban vannak, a szabályok pedig nem egyértelműek, inkább igazságtalanok” – tette hozzá.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: cas.sk parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek