Kiderült, mikortól leshetjük Harrison Fordot a pesti utcákon

Tavaly novemberben a magyar sajtóban elsőként számoltunk be arról, hogy Harrison Ford és Ryan Gosling Magyarországon forgatja a Szárnyas fejvadász 2-t, most pedig már azt is tudjuk, mikortól érdemes egy magánynyomozó éberségével járnunk a pesti utcákat.

Az Alcon Entertainment közleményben tudatta a világgal, hogy júliusban állnak neki a forgatásnak. Egy, a produkcióhoz közel álló forrásunktól úgy értesültünk, hogy a munkát Magyarországon kezdik. Tehát júliustól esély van rá, hogy a közértbe menet összefussunk Harrison Forddal vagy Ryan Goslinggal.

Ridley Scottnak annyira bejött a Mentőexpedíció magyarországi forgatása, hogy következő produkcióját, a Szárnyas fejvadász 2-t is nálunk készíti el. A második rész készítésében producerként vesz részt, a filmet a Fogságban című emberrablásos dráma és a Sicario – A bérgyilkos című drogháborús thriller rendezője, Denis Villeneuve jegyzi.

 

A folytatás története évtizedekkel az első rész után játszódik, Ford ismét Rick Deckardot alakítja, Goslingot Villeneuve és Roger Deakins operatőr részvétele győzte meg, hogy neki is le kell szerződnie ehhez a projekthez. Deakins korábban már kétszer dolgozott együtt a rendezővel, legutóbb a Sicarió-ban (ott gyönyörű felhőket fényképezett), amiért megkapta a tizenharmadik Oscar-jelölését.

Egy régi klasszikus folytatásánál mindig felmerül gyanú, hogy csak a pénzért vették elő a történetét. Most viszont a kamera mindkét oldalára csupa szupertehetséget sikerült megnyerni, így joggal bízhatunk abban, hogy megtörténik a lehetetlen, és a Szárnyas fejvadász 2 felnő az elsőhöz.

Így fog kezdődni a Szárnyas fejvadász 2

 

Wyomingban járunk egy nagy pusztaság közepén. Egy repülő kocsi száll le egy farm mellett felkavarva a port. Rick Deckard száll ki a kocsiból, majd besétál az épületbe, és ülve várakozik. A farm lakója észreveszi a látogatót, leereszkedik a farmépülettől négyszer nagyobb aratógép létráján, majd fellép a verandára. Olyan hatalmas a termete, hogy lépteitől az egész épület recseg – ennél a pontnál abbahagyta a mesélést Ridley Scott: „A folytatáshoz már meg kell néznetek a filmet.”Forrás: AFP

A Szárnyas fejvadász 2 forgatásán amúgy két olyan ember is részt vesz, aki rajong a Saul fiá-ért. Harrison Ford “tizenöt percen keresztül részletezte, hogy milyen fantasztikus ez a film. Megfogta a Gézát, megnézte hátulról meg elölről, hogy tényleg ő-e az. És azt mondta, csodálatos” – mesélte az Origónak a film rendezője, Nemes Jeles László.

 

Ryan Gosling a Csak Isten bocsáthat meg című filmben (Forrás: Budapest Filmmiddleoff645340)

 

Ryan Gosling pedig e-mailt írt a magyar rendezőnek, hogy mindenképpen találkozzanak, végül a Golden Globe-gálán beszélgettek, és a Szárnyas fejvadász 2 magyarországi forgatása is kiváló alkalom lesz további találkozókra.

 

Nyitókép: Harrison Ford / Fotó: Getty Images/Alberto E. Rodriguez


Hasonló cikkek