Kiegyenlített nyugalom: a Mérleg lakása a harmónia szigetévé válhat

 A Vénusz uralma alatt álló Mérlegről azt tartják, hogy ez a művészetekhez és a lakberendezéshez legközelebb álló jegy. Ezért e jegy szülötteinek voltaképpen „életcélja” a harmónia megteremtése, s ebben a környezete tökéletesítése áll első helyen.

Olykor előfordulhat, hogy a túlzott tökéletesség iránti igény elbizonytalanítja a Mérleget, és a harmónia kialakítása helyett éppen az ellenkező hatást éri el a sokféle stílus kipróbálásával. Mivel társaságkedvelő és mindenkinek igyekszik megfelelni, éppen ebből adódhat az említett probléma.

Az örökös belső bizonytalanság miatt folyton elégedetlen a saját döntéseivel, ezért gyakran megkéri barátait, hogy segítsenek neki, ez azonban téves út lehet, főleg akkor, ha sokan sokféle tanácsot adnak, ez káoszhoz vezethet.  A lakásában – és az életében is – akkor lesz igazán rend, ha sikerül elköteleznie magát egy bizonyos irány mellett.

Szélsőségek között ingadozva

A keleties hangulatot szélcsengők, vízi látványelemek, törpe tűlevelűek vagy bonsai jellegű növények fokozhatják. A távol-keleti stílusban fontos szerep van a tágas tereknek, a levegő szabad járásának és a praktikumnak is. Mindezek esztétikus megjelenést adnak és nyugodt, tiszta hatást keltenek.

A Mérleg ideális otthonában a falak egyszerű vonalúak, fehérre vagy törtfehérre festettek, és legalábbis egyszínűek. Mindennek sötétebb tónusú bútorok teremtenek kontrasztot.

Körülölelő lágy fények, egyszerűségében nemes környezet

A Mérleg hálószobájában is az egyszerűség érvényesül elsősorban: nem meglepő, ha az ágy szinte egészen a földön van, esetleg akár ágy nélküli matracon alszik a legjobban a jegy szülötte.

Tipikus a Mérleg által kedvelt keleties stílusú lakásokban, hogy a berendezési tárgyak általában alacsonyak és kevés is van belőlük, ugyanakkor a térelválasztó elemeknek fontos szerepe lehet.

Gyakori, hogy a feng shui szabályszerűségei által sikerül igazán jól elrendezni a lakása tárgyait. Ilyenkor a fekete és a fehér, a sötét és a világos kontrasztja érvényesül legerőteljesebben a Mérleg lakásában.

Természetes rend

A Mérleg szereti a lágy, romantikus fényeket, így fontos szerepet kapnak a beltéri papírlámpások, az áttetsző térelválasztók, az ablakokon pedig muszlin vagy vékony textil árnyékolók, esetleg a nádból készült sötétítők.

Anyagfelhasználás szempontjából is a természetes alapanyagok dominálnak. A rattanból készült bútorok, bármilyen más ülő- és tároló alkalmatosságnál jobban illenek ehhez a környezethez.

A tárolás is fontos a rend megtartása szempontjából: ezért a Mérlegnek rengeteg tárolóhelyre van szüksége, azonban ezeket szereti elrejteni. Így tehát a tágas gardróbok, falba rejtett szekrények is jellemzőek a lakására. A divatkedvelő Mérlegnek legalább van hol elrejteni a rengeteg ruháját, a cipő- és táskagyűjteményét…

 

Kapcsolódó cikkeink a lakberendezési asztrológia sorozatban:

Mutasd a lakását, megmondom mi a csillagjegye! (Vízöntő lakása)

képek:

http://bestdsgn.com, http://houserior.com, http://www.undolock.com, http://www.femcafe.hu


Hasonló cikkek