Kiemelkedően indult a Gránit Bank éve

Kiemelkedően kezdte az évet a Gránit Bank: április végi mérlegfőösszege meghaladta a 614 milliárd forintot, 72 százalékkal nőtt egy év alatt, adózás előtti eredménye pedig több mint egymilliárd forint lett, ami hatszorosa az előző év azonos időszakinak – ismertette Hegedüs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója online sajtótájékoztatóján kedden.

Kiemelte: az elmúlt 11 évben a Gránit Bank a leggyorsabban növekvő hazai bank volt, ez a növekedés nem állt meg, 2021 is jól kezdődött. A bank által kezelt számlák száma közel 80 ezerre nőtt – ebből közel 70 ezer lakossági számla -, így április végén 22 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A tájékoztatása szerint az ügyfél betétállomány közel 400 milliárd forintot ért el a negyedik hónap végén, ez 57 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket. A bank lakossági és vállalati eszközállománya is jelentős mértékben, 23 százalékkal bővült tavaly április óta: a hitelekkel és kötvényekkel együttes érték meghaladja a 230 milliárd forintot.

A növekedés motorja az erős ütemben növekvő ügyfél betétállomány. Az elnök-vezérigazgató elmondta: a kiemelkedő eredmény részben a megnövekedett átlagos állomány és az abból következő nettó kamateredmény-többlet, a működési költségeknek a kamateredménynél alacsonyabb növekedése, és a rendkívül jó minőségű hitelállomány eredménye.

A bank az innovációban továbbra is szeretne élen járni, az elnök-vezérigazgató a legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a bankolást minél egyszerűbbé tegyék kedvező árazás mellett. Az innovációk között kiemelte az online igényelhető kamatmentes újraindulási gyorskölcsönt, és a szintén online igényelhető Növekedési hitelprogram Hajrá!-t, valamint azt, hogy teljesen online elérhetővé tették a babaváró hitelt.

Hegedüs Éva azt is bejelentette: a bank az egészségügyi dolgozóknak nulla forintos számlacsomagot nyújt akár egy életen át. A Gránit Hős számlacsomagot a bank azért hozta létre – tette hozzá az elnök-vezérigazgató – hogy saját eszközeivel, szolgáltatásának minőségével fejezhesse ki az egészségügyi dolgozók iránt érzett szolidaritását, támogatását és mindenekfelett az összes banki munkatárs háláját az emberfeletti, áldozatos munkáért. A számlacsomag kiemelkedik az egészségügyi jogviszony ideje alatt érvényes kedvezményeivel a piacon jelenleg elérhető számlacsomagok közül, az ingyenes bankkártya mellett nincs költsége a számlavezetésnek, ingyenes az összes elektronikus forint és euró számlatranzakció, valamint a forintban megadott csoportos beszedés és állandó átutalási megbízás, emellett a bankszámlához kedvezményes kamatozású folyószámlahitel kapcsolódik.

Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a digitális pénzügyi szolgáltatásokat jobban el kell terjeszteni. Ennek érdekében elindították a Digitális jólét pénzügyi védjegy programot. Bejelentette: a Gránit Bank elnyerte a Kiemelkedő Digitális Hitelintézet minősítést a védjegypályázaton. Az ügyvezető igazgató a bank kiemelkedő digitális szolgáltatásai közé sorolta a VideóBankot, a szelfis azonosítással való lakossági számlanyitást és azt, hogy a mobilalkalmazásában elérhető az azonnali fizetési rendszer összes kényelmi szolgáltatása.

A Gránit Bank mérlegfőösszege 44 százalékos emelkedéssel meghaladta az 573 milliárd forintot 2020 végén, adózás előtti eredménye pedig több mint 2 milliárd forint lett, s ezzel a pénzintézet eddigi legeredményesebb évét zárta. A magyar magántulajdonban lévő pénzintézet a 4. üzleti évétől folyamatosan nyereséget termel, 2020. már a hetedik nyereséges esztendő. Az adózás utáni eredményt a részvényesek az eredménytartalékba helyezték, így eddig több mint 5 milliárd forintot forgattak vissza.

Üzlet | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek