Kifizeti a kormány a nyitásra készülő vendéglősöket

Aki nem a feltételeknek megfelelően igényli a bértámogatást, az bírságra számíthat.

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a bajba jutott cégek megsegítéséről szól – adta hírül a Magyar Nemzet kedd késő este.

Mint írják, ebben az áll, hogy a fővárosi és megyei kormányhivatalok által megítélt bértámogatást – a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint – előlegként kell a munkaadónak folyósítani. Ezt korábban utólag lehetett igénybe venni, most a rendszer előfinanszírozó lett.

A Magyar Közlönyben az is olvasható, hogy ha a támogatásra a munkaadó bármely okból már nem vagy nem teljes egészében jogosult, azt haladéktalanul be kell jelentenie a határozatot hozó fővárosi és megyei kormányhivatalnak.
A munkaadó a támogatás időtartamának utolsó napját követő második hónap végéig igazolja, hogy a részére folyósított támogatásra jogosult volt. Amennyiben ezen időpontig az érintett nem vagy csak részben igazolja a jogosultságát, akkor a folyósított összeg azon részét, amelyet jogosulatlanul vett igénybe, vissza kell fizetnie.
Ha a munkaadó a visszafizetési kötelezettség megállapításától számított harmincadik napig ennek eleget tesz, akkor nem kell bírsággal számolnia.

Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek