Kigyulladt a szentesi sportcsarnok

Kedden reggel kigyulladt a település sportcsarnoka. A térségből több tűzoltóegység érkezett, még szerdán is dolgoztak az épületen. Tartanak a felmérések

A napokban több portálon is lehetett információkat olvasni a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnok állapotáról és a tűzesetről. Az okok még nem tisztázottak, és tetőszerkezeten nehéz volt megállítani a lángokat. Ám az biztos, hogy egyes hírekkel ellentétben az épület nem leégett, hanem kigyulladt.  Erről a város újságja, a Szentesi Gyors számolt be.

Gyűjtés indult a helyreállításért

Azt is biztos forrásból, a delmagyar.hu értesüléséből tudjuk, hogy máris összefogtak a létesítmény helyreállításáért. Hogy azt mihamarabb rendbe lehessen hozni. Állami segítségből és egyéb felajánlásokból szervezik meg a munkálatokat. Valamint több mint 190 millió forintot a biztosító is fizet. Ugyanakkor ez az összeg csekély a sportcsarnok értékéhez képest. Viszont a településnek korábban nem volt elég saját forrása ahhoz, hogy nagyobb mértékű biztosítást kössön tűzkár esetére.

Jelenleg tehát a városvezetés  mellé állt magánszemélyek, szervezetek azon dolgoznak, hogy minél több pénz gyűljön össze a javításra. Hiszen a neves sportcsarnok nem csak Szentesnek és a térségnek, hanem egész Csongrád – Csanád megyének sokat jelent. Ugyanis a sportolási lehetőségek mellett, kulturális programoknak is otthont adott az épület.

A számlaszám, ahová a segíteni vágyó emberek felajánlásait várják,  a következő: 11735043-15726920-05980000Az első adomány Farkas Sándortól, agrárminiszter-helyettestől, a térség országgyűlési képviselőjétől érkezett.

Az önkormányzat tisztában van azzal, hogy önerőből nem fogják tudni finanszírozni a renoválást. Ezért minden apró segítségnek örülnek. Bárki, bármekkora összeggel hozzájárulhat az összefogáshoz.

Habár a megrázó eset ellenére is  megy tovább az élet a településen, úgy tudjuk, hogy az újévi tűzijátékot lemondták, mert nem érzik biztonságosnak és helyénvalónak az ünneplést.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Szentesi Gyors fotója

Ha tetszett a cikk, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek