Kigyulladt csütörtök reggel a Kolozsvár – Bécs személyszállító vonat mozdonya

Kigyulladt csütörtök reggel a Kolozsvár – Bécs vonat mozdonya, rögtön azt követően, hogy a szerelvény elindult a kolozsvári állomásról.

Az utasokat leszállították a vagonokból, senki nem sérült meg, tájékoztatott a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Két tűzoltóautót és egy SMURD-csapatot rendeltek ki a vasúthoz, a kolozsvári Törökvágás utca közelébe, ahol kigyulladt egy személyvonat mozdonya. A hívás 7 óra 40 perc körül érkezett, az első információkból úgy tűnik, hogy a Kolozsvár – Bécs személyszállító vonatról van szó. Az utasokat leszállították a vagonokból, amelyeket leválasztottak a mozdonyról. A helyszínre kiszálló tűzoltók csak azt követően tudtak nekilátni a munkának, miután a vasutas társaság áramtalanította a felsővezetéket és földelést készített. Senki nem sérült meg, a lángokat sikerült eloltani’ – tájékoztatott az ISU.

A szemtanúk szerint a vagonokat egy másik mozdonnyal visszavitték a kolozsvári vasútállomásra. Egyelőre nem ismertek a tűz keletkezésének okai.

erdon.ro / agerpres.ro


Hasonló cikkek