Hatalmas tűz pusztított Kőbányán

Száz tűzoltó küzdött egy kigyulladt raktárépületnél

Eloltották a tüzet a tűzoltók Budapesten, a X. kerületi Csillagvirág utcában, ahol egy kétszintes, újépítésű raktár- és irodaépület gyulladt ki hajnalban – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel.

Kisdi Máté korábban elmondta, hogy sikerült megmenteni a lángoktól a raktár és irodaházzal egybeépített, mintegy kétezer négyzetméteres épületet.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, húsz járművel érkeztek a helyszínre.

Kőbánya raktár tűz
Tûz egy kétszintes, újépítésû raktár- és irodaépületben Budapesten, a X. kerületi Csillagvirág utcában 2021. október 30-án. A fõvárosi hivatásos tûzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelõ erõkkel, húsz jármûvel érkeztek a helyszínre. MTI/Mihádák Zoltán

A legfrissebb információk szerint a tűzoltók megfékezték a lánggal égést, és jelenleg hat vízágyúval az utómunkálatokat végzik.

Kőbánya raktár tűz

Tûzoltók egy kétszintes, újépítésû raktár- és irodaépületnél, amely kigyulladt Budapesten, a X. kerületi Csillagvirág utcában 2021. október 30-án. A fõvárosi hivatásos tûzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelõ erõkkel, húsz jármûvel érkeztek a helyszínre.
MTI/Mihádák Zoltán

Az épület teteje több helyen beszakadt, az irodaépületnél a betonszerkezet erősen megroskadt. A munkálatok közben a tűzoltók a földszintes összekötő épületből gázpalackokat hoztak ki, amelyeket biztonságba helyeztek.

Az egységek korábban húsz járművel érkeztek a helyszínre, a pilisszentiváni önkéntes tűzoltók két járműve is csatlakozott, valamint a közterület-fenntartó két hétezer literes járműve is az  vízhiányos területen volt – közölte a katasztrófavédelem.


Hasonló cikkek