Kihirdette következő évadát a Miskolci Nemzeti Színház

Kihirdette 2024-2025-ös évadát a Miskolci Nemzeti Színház. A teátrum Művészeti Tanácsa május 3-án ismertette a következő évad bemutatóit, melyek között több meglepetésprodukció is várja a közönséget – áll a színház közleményében.

Béres Attila, Szabó Máté, Szőcs Artur, Rusznyák Gábor, valamint Lőrinczy Attila dramaturg és Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője jelentették be a miskolci színház 2024-2025-ös évadának bemutatóit.

 

A sajtótájékoztatón (b-j) Szőcs Artur, Szabó Máté, Béres Attila (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Béres Attila igazgató elmondta, az elmúlt tíz évben a nézői visszajelzések alapján sikerült megtartaniuk azt a műfaji sokszínűséget és minőséget, amit tíz éve célul tűztek ki maguk elé. A 2024-2025-ös évadot a következő tíz év első évadának nevezte a direktor, aki bízik benne, hogy még sokáig folytathatják a Művészeti Tanáccsal a közös munkát, „hiszen ezt csak együtt érdemes” – hangsúlyozta az igazgató.

 

A következő évad műsora

 

Szőcs Artur a Csókos asszony operettet viszi színre a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban pedig Weöres Sándor A kétfejű fenevad című művét állítja színpadra. Béres Attila rendezésében lesz látható Shakespeare klasszikusa, a Rómeó és Júlia a Nagyszínház színpadán. Keszég László a Primadonnák című bohózattal örvendezteti meg a közönséget, Lőrinczy Attila dramaturggal közösen pedig igencsak váratlan dologgal készülnek a nézőknek: megírták Az üvegcipő folytatását Az üvegcipőn túl avagy mi történt azután, hogy Irma meghódította Sipos úr szívét? címmel! Molnár Ferenc történetének lezárása nem hagyta nyugodni a dramaturgot, ezért a rendezővel úgy döntöttek, tovább folytatják Irma, Sipos úr, no meg Adél és Császár Pál történetét.

A meglepetéseknek itt még nincs vége, ezt Szabó Máté és Cser Ádám jóvoltából kapja a miskolci közönség: a Bajazzók operával egyazon estén az Atelier című operának lesz ősbemutatója, melynek szerzője maga a színház zeneigazgatója, Cser Ádám. A produkció egy színházi előadás születését mutatja be, annak minden varázslatos, erőt próbáló és felemelő pillanatával. Ez a háttéresemény-kavalkád különös módon találkozik majd a Bajazzókkal is, ami az est első felében lesz látható, majd ezután következik az Atelier. A Kamaraszínházban Szabó Máté Az öngyilkos című vígjátékot viszi színre. Rusznyák Gábor egy zenés színművel állítja feje tetejére a társulatot a Nagyszínház színpadán: a Marat/Sade bemutatójára kerül sor a következő évadban. A rendező emellett A pók hálójában című kortárs színművet viszi a Játékszín színpadára, melynek szerzője Alexandru Popa dráma- és forgatókönyvíró, a bukaresti művészszínház, a Bulandra vezető dramaturgja.

 

Évadhirdető sajtótájékoztató (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Ascher Tamás Kossuth- és Jászai-díjas rendező A Nyugat császára című rémbohózatot viszi színre a Kamaraszínházban, Markó Róbert pedig a Lúdas Matyi zenés mesejátékot rendezi a következő évadban Miskolcon.

A Miskolci Balett két előadással készül: az ifjabbak a Háry Jánost élvezhetik táncjáték formájában, az idősebb tánckedvelők pedig a Mayerling előadásban gyönyörködhetnek majd Kozma Attila koreográfiájában.

 

A Miskolci Nemzeti Színház 2024-2025-ös évadának bemutatói 

 

Nagyszínház

Zerkovitz Béla: Csókos asszony – operett

rendező: Szőcs Artur

bemutató: 2024. szeptember

William Shakespeare: Rómeó és Júlia – tragédia

rendező: Béres Attila

bemutató: 2024. október

Ken Ludwig: Primadonnák – bohózat

rendező: Keszég László

bemutató: 2024. november

Ruggero Leoncavallo: Bajazzók – opera

valamint

Cser Ádám: Atelier – opera (ősbemutató)

rendező: Szabó Máté

bemutató: 2025. január

Peter Weiss – Richard Peaslee: Marat/Sade – zenés színmű

rendező: Rusznyák Gábor

bemutató: 2025. március

 

Kamaraszínház

Fazekas Mihály – Hajós Zsuzsa: Lúdas Matyi – zenés mesejáték

rendező: Markó Róbert

bemutató: 2024. szeptember

John Millington Synge: A Nyugat császára – rémbohózat

rendező: Ascher Tamás Kossuth- és Jászai-díjas

bemutató: 2024. október

Mayerling – táncjáték

A Miskolci Balett előadása

koreográfus: Kozma Attila

bemutató: 2024. november

Weöres Sándor: A kétfejű fenevad – történelmi panoptikum két részben

rendező: Szőcs Artur

bemutató: 2024. december

Lőrinczy Attila: Az üvegcipőn túl avagy mi történt azután, hogy Irma meghódította Sipos úr szívét? – kortárs magyar vígjáték (ősbemutató)

rendező: Keszég László

bemutató: 2025. február

Nyikolaj Erdman: Az öngyilkos – vígjáték

rendező: Szabó Máté

bemutató: 2025. március

Háry János – táncjáték – gyermekelőadás

A Miskolci Balett előadása

koreográfus: Kozma Attila

bemutató: 2025. április

 

Játékszín

Alexandru Popa: A pók hálójában – kortárs színmű

rendező: Rusznyák Gábor

bemutató: 2024. szeptember

 

Nyitókép: A művészeti tanács tagja és Lőriczy Attila dramaturg az évadhirdető sajtótájékoztatón (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek