Kihirdették a TIT-verseny nyerteseit

Ez még online történt, de a következő vélhetően már élőben fog történni…

Csütörtök délután kihirdették a kecskeméti TIT Élményközpont által szervezett online természettudományos verseny eredményét. Az ünnepélyes ceremóniának a Tudomány és Művészetek Háza adott otthont. A legjobban teljesítő diákok értékes nyereményeket kaptak.

Az izgalmas megmérettetést a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat a kecskeméti önkormányzattal közösen hirdette meg. Az ünnepségen Szabics István, a TIT megyei igazgatója értékelte a versenyt, melyen 8 évestől 18 éves korig terjedően vettek részt tanulók, három korcsoportban. A fiatalok csillagászat, a kémia, a fizika, a robotika, a járműtechnika, a környezetvédelem-biológia tantárgyakból mérhették össze tudásukat. Összesen 400 tanuló regisztrált, akik közül a legjobb hatvan jutott a döntőbe, tantárgyanként átlagosan 10 fő.

A döntő versenyfeladata egy 5-10 perces videófilm elkészítése volt, melyben a tanulók egy megadott témát, kérdést feldolgozva mutatták be tudásukat az eddig tanultak egy-egy témájának összegzéseként. A filmeket nemcsak a zsűri, hanem a közönség is láthatta, és szavazhatott rájuk.

A szakmai zsűri nemcsak a filmeket értékelte, hanem a diákok addig nyújtott teljesítményét. Az értékelést követően a legjobbak tantárgyanként és korcsoportonként a választott tárgyhoz illeszkedő értékes tárgy jutalmat kaptak. A díjakat Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Hasonló cikkek