Kilenc évre ítélték a zagyvaszántói emberölés vádlottját

Megismételt eljárásban, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon kilenc év börtönre ítélte a zagyvaszántói emberölés vádlottját hétfőn az Egri Törvényszék.

A bíróság közölte: az eljárásban bebizonyosodott, hogy a férfi 2014. április 23-án munkaadójával együtt – aki azóta elhunyt – vitába keveredett az ittas állapotban lévő, folyamatosan kötözködő sértettel egy zagyvaszántói presszóban.

Miután pofon ütötték, a sértett sörösüveggel fejbe vágta a vádlottat, aki társával többször megütötte és egyszer fejbe is rúgta bántalmazóját. Később, ittasan hazafelé tartva, az utcán újra megverték az őket továbbra is provokáló és sértegető férfit, aki végül a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Mivel a Debreceni Ítélőtábla a korábbi elsőfokú határozatot hatályon kívül helyezte, az Egri Törvényszék megismételt eljárásban G. P.-t társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt kilenc év börtönre ítélte. A bíróság a vádlottat a kifosztás bűntettének vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette, de a szabadságvesztés időtartamán nem változtatott a korábbi elsőfokú határozathoz képest.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

 


Hasonló cikkek