Kilenc napon át kétezer adag ételt adtak ki a szegényeknek Kecskeméten

Újév napján befejeződött a kecskeméti Wojtyla Ház nagyszabású karácsonyi ebédosztása

Ahogy arról több alkalommal tájékoztattuk olvasóinkat Kecskeméten December 24. és január 1. között mintegy kétezer adag melegételt, valamint különféle édes finomságokat osztottak ki a Wojtyla Barátság Központ támogatói, munkatársai és önkéntesei az Egressy utcai népkonyha épületében. A családias jellegű alkalmakat a történelmi egyházak lelkészeinek biblikus gondolatai tették teljessé.

Kecskemét szegényei január 1-jén vehették igénybe utoljára korlátlan számban, regisztráció nélkül a karitatív létesítmény szolgáltatásait.

A zárónapon dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő kívánt boldog új esztendőt a jelenlévőknek. Dr. Finta József, a Nagytemplom plébánosa köszöntőjében Jézus Krisztus önzetlen, gondoskodó szeretetére hívta fel a rászorultak figyelmét. – A világ Megváltója mai szóval kifejezve hajléktalanként született. Amije volt, azért megdolgozott, ráadásul javait megosztotta másokkal. Legyünk így is Krisztushoz hasonlatosakká – hangoztatta a plébános atya.

A nélkülözők újévi ebédjét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke adományozta a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány jóvoltából, annak elnökeként. A jótékonysági akció eredményességéhez a Szenteste Alapítvány is jelentős mértékben hozzájárult.

A felajánlóknak köszönhetően lencsegulyás rotyogott a szociális intézmény udvari bográcsában a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin, valamint önkéntesek aktív közreműködésének köszönhetően. Az ünnepi menüt a tiszakécskei Fejedelmi Pékség mákos- és diós bejglije tette igazán teljessé.

A kilencnapos programsorozat ezúttal is elérte célját. Az ünnepi időszakban senki sem maradt éhen, aki a népkonyha pártfogását kérte és igénybe vette. A Wojtyla Ház ezúton fejezi ki szívből jövő háláját támogatóinak, önkénteseinek és annak a sok-sok magánszemélynek, akik a karácsonyi ünnepkörben adományaikkal vagy akár imádságaikkal hozzájárultak az elmúlt kilenc nap minden öröméhez. írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek