Kilép a Fideszből Borkai Zsolt

“A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít” – írta Ernest Hemingway. Ezeknek a gondolotoknak megfelelően hozta meg döntését egy kiemelkedő hazájának dicsőséget hozó volt sportember, politikus közéleti szereplő?

Kilép a Fideszből Borkai Zsolt. Döntését a győri polgármester azzal indokolta, hogy a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális válságot hozzanak a Fidesznek. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egy konferencián úgy fogalmazott, a Borkai-botrány miatt került legalább 3 fővárosi kerület és két megyei jogú város az ellenzék irányítása alá – közölte az M1 Híradója.

Kilép a Fideszből és függetlenként vezeti tovább a várost – ezt kedden a győri városházán jelentette be Borkai Zsolt.

A botrányba keveredett politikus úgy fogalmazott, azért döntött a kilépés mellett, mert úgy véli, nem kell, hogy morális hátrányt okozzon a Fidesznek. Hozzátette: azért nem mond le a polgármesteri posztról, mert a győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy folytassa a munkát a város élén.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ választásokat értékelő rendezvényén arról beszélt, a Borkai-botrány miatt került legalább 3 fővárosi kerület és két megyei jogú város az ellenzék irányítása alá.

Borkai Zsolt nagy dicsőséget és aranyérmet szerzett ’88-ban Magyarországnak, most legalább három, de lehet, hogy öt kerületben és legalább két megyei jogú városban aranyérmet szerzett a balliberális pártok jelöltjeinek” – jelentette ki a miniszter.

Összesen 6 olyan település van az országban, ahol nagyon szoros különbséggel nyert az ellenzéki jelölt, elemzők már hétfőn arról beszéltek, hogy emögött az úgynevezett „Borkai-faktor” állhat.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánypártok vasárnap nem kaptak kevesebb szavazatot, mint a tavalyi országgyűlési választáson és nagyjából hasonló eredmények születtek, mint a májusi EP-választáson.

Elemzők szerint amíg vidéken arra szavaztak az emberek, hogy ki vezesse az adott települést, Budapesten pártpolitikai voksolás zajlott.

Maga Karácsony Gergely is deklarálta számtalanszor, hogy ő nem a várost akarja vezetni, hanem 2022-re miniszterelnöknek szeretné magát felépíteni” – fogalmazott Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Országosan pedig a mostani eredmények alapján a Fidesz egy országgyűlési választáson majdnem kétharmados többséget szerzett volna – hangzott el az M1-en.


Hasonló cikkek