Kiosztották a borsodi Prima Díjakat

Szombaton este egy látványos gála keretében átadták a megyei Prima Díjakat Borsod kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőinek. Az eseménynek idén is a Miskolci Nemzeti Színház adott otthont.

A Vállalkozók Országos Szövetsége B.-A.-Z. Megyei Szervezete minden évben 3 kategóriában meghirdeti a legjobbnak járó kitüntetést. Három-három jelölt versengett a díjért, és a győztesek nettó egymillió forintot, egy érmet és Mancs mentőkutya szobrát vehették át.

A Prima Díj idei győztesei

Magyar Irodalom kategóriában a MŰÚT folyóirat, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Chavvakula Lourduraju indiai származású atya (ő a cigány misszió felelőseként Köröm-Girincs plébánián 12 éve végez eredményes munkát), Magyar Sport kategóriában pedig Rakusz Éva háromszoros világbajnok kajakozó lett a legjobb. Idén a közönség díjat Csorba Piroska írónő kapta meg. Ezen kívül kiosztották még Az év vállalkozása címet, 9 alkategóriában vehettek át elismerést a következő cégek: Telvill Kft., Gyümölcsért Kft., Alfa-Human Kft., Diák-Meló Miskolc Iskolaszövetkezet, Expert társaságok, Ózdi Acélművek Kft., Ignácz és Társa Idegenforgalmi Bt., Miskolc Autóház Kft., Tisza Automotive Kft.

(Fotók: Kulcs Magazin facebook oldala/Varga Tamás)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek